Rosen method of treatment

Rosenov pokret utemeljen je na svijesti o tijelu i sadašnjem trenutku: jednostavan je, praktičan i dubok. Radeći u skladu s prirodnom strukturom tijela, Rosenovi pokreti zahvaćaju jezgru, poboljšavaju raspon pokreta u zglobovima, oslobađaju dijafragmu za prirodnije disanje, poboljšavaju ravnotežu i koordinaciju te opuštaju hroničnu napetost mišića. 
Struktura razreda, redoslijed pokreta i upotreba muzike stvaraju okruženje za duboko opuštanje i povezivanje sa utjelovljenim ja, stvarajući iskustvo opuštanja i dobrobiti na djelu. 
Učesnici u svojim tijelima pronalaze novu vitalnost, radost i lakoću. Rosen Method Movement sustav je jednostavnih, nježnih pokreta s opsegom pokreta koji potiču učenike da se kreću na način na koji su njihova tijela kretana, s ciljem da pomogne ljudima svih dobi i fizičkih sposobnosti da pronađu lakoću i zadovoljstvo u svojim vlastitim tijelima i pokretima koje izvode u svom svakodnevnom životu. 

Rosenova metoda liječenja je zaista zanimljiva i moji poznanici su zadovoljni ovom metodom liječenja. 

Tagovi: Rosenova metoda, liječenje,





No comments:

Post a Comment

Shiitake

Shiitake are native to Japan, China and Korea and have been grown in all three countries since prehistoric times.The oldest record regardin...